söndag, mars 15, 2009

The fever the fever!

Igår blev jag illamående och febrig på jobbet och kände mig tvungen att avbryta mitt på turen. Sov sen i princip hela kvällen och natten. Idag är jag ändå lite trött, men inte direkt sjuk. Sonen har dock haft feber två hela dagar och vill helst bli buren då han inte sover.

Men nu handlar ju inte den här bloggen om mig. Den handlar om datorer. Jag fick ju ett nytt grafikkort på garantin, dock fanns inte samma modell kvar så jag fick ett med en nyare variant av ett för mig tidigare okänt märke. Det är ju samma kretsar så det är säkert ett bra kort, kanske t o m bättre, men jag blev ändå lite ledsen när jag surfade in på tillverkarens hemsida och såg att nya drivrutiner erbjöds via FTP. Två timmar tog det att ladda ner. Just som det var klart kom jag på att det ju är samma kretsar och laddade ner en ännu nyare version av drivrutinerna direkt från NVIDIAs hemsida på ungefär en halv minut.

Sen tänkte jag att grafikkortet inte är det enda som kan paja på datorn och började därför planera för att göra lite uppbackning. Installerade Nero (har inte bränt en skiva sen jag köpte ny dator i juni) och genast började saker jävlas, bl a så försvann installationen delvis under en omstart som skulle slutföra en uppdatering. Liksom WTF!!! Sen körde Nero en synlig och tre osynliga indexeringstjänster och hemliga agenter på datorn på sammanlagt typ 100 MB RAM. Så jag avinstallerade det. Hade en variant av Ashampoos Burning Studio tidigare, ska försöka hitta gratisskivan den kom på. Bränn Nero!

Är det bara Windowsmiljö som jävlas såhär, eller beror det på när man vill ha en dator till flera olika saker samtidigt? När jag blir rik ska jag skaffa en Mac till musikinspelning, en laptop med Ubuntu till vardagsbruk samt en HTPC e dyl till filmtittande och musiklyssnande.

3 kommentarer:

puterman sa...

Det är skönt att bara kunna ha en apparat, istället för flera. Problemet är att när samma apparat ska göra en massa olika saker så klarar den de flesta av dem sämre än specialiserade maskiner. Gäller inte bara persondatorer, som dubblar som filmspelare, musikspelare, spelspelare, ordbehandlare, telefon, postkontor, framkallningsstudio, arkiv, kortlek och så vidare, utan även t.ex. mobiltelefoner som vill vara kamera, radio, väckarklocka, filofax, miniräknare, spelmaskin, musikspelare, filmvisare, webbläsare och annat som den inte är så bra på.

hjon sa...

Nej, visst är det så. Jag är ju medelmåtta i allt jag håller på med, utom möjligen brevbäring och sömn som jag ägnar cirka åtta timmar om dygnet åt på stadig basis. Och det blir säkert inte bättre av att en medelmåtta är inne och pular i sånt som jag inte har med att göra (BIOS och Windows register etc) samt själv valt och satt ihop datorns delar utan några som helst förkunskaper.

hjon sa...

Åtta timmar vardera då.