måndag, april 20, 2009

Nu var det gjort

Såg Australia i förra veckan. Bra film, lyckas vara både romantisk äventyrsfilm och komiskt drama. Sen pizza och rödvin i fredags. Sällan fel.

Lördagen bjöd på soligt, men kyligt blåsväder. Tog ändå två promenader. En till affären med barnvagn. Då vi kom hem hade frun köpt virke till balkongtrall. Den andra promenaden gick till Uppsala Konstmuseum via Villavägen Sju. Då jag kom hem hade frun monterat trallen. jag fick bara lägga till lite snickarglädje genom att runda hörnen på en planka med sticksåg.

På Villavägen Sju bjöds det "Sju-salongen 2009"; på väggarna ett antal verk av de sju som sökt och valts ut, och på en större datorskärm ett bildspel med verk av de som inte fick plats på väggen. Öppet t o m söndag (26 april)!

På Uppsala Konstmuseum såg jag tillsammans med Anders en djupt störande utställning av Gustaf Broms (Recension i UNT). Vi snackar skulpturer av rosa piller, skelettdelar och teserviser, en camera obscura och fyrtiofem minuter videoinstallation. Vi började med videoinstallationen, som stundtals kändes övertydlig men i sin helhet fungerade väldigt bra. De övriga installationerna kändes sedan helt naturliga i ljuset av filmen, hur makabra de än må vara i sig själva. Man kunde tydligen gå igenom från två håll, hörde att det var bättre på vårt sätt.

Herr och Fru Totenstrahl bjöd på söndagsbrunch och promenad i Knivsta. Gott och trevligt. På kvällen skruvade jag fast de sista listerna i vardagsrummet och avslutade så höstens renovering av sagda rum. Sött!

Inga kommentarer: