torsdag, november 16, 2006

Hattrick!

Ja, jag hatar verkligen det här tricket som jag gör. Och då menar jag inte myntet-i-näsan, utan cykeln-omkull. Så jävla tråkigt. Det börjar verkligen bli dags för cykelhjälm igen, såväl privat som i jobbet. Simon sa dock att han trodde hans hittills två vurpor denna höst/vinter berott på att han slappnar av mer nu när han har hjälm.


Aj, aj, aj. (I kronologisk ordning från vänster till idag.)

Den första är förstås den otäckaste. Jag kunde ju teoretiskt sett lika gärna ha dött. Men jag får väl en hjärnblödning av den när jag är fyrtio och framgångsrik istället. Ungdomar, drick inte stora mängder whisky!
Den andra var på jobbet, en liten gullig isfläck i en liten gullig regnpöl i en varken liten eller gullig utförsbacke. Höften och armbågen tog värsta smällen.
Igår morse cyklade jag till jobbet på den tunna isfilm som täckte vägbanorna i Uppsala med omnejd. Det gick jättebra att cykla på isfilm tills man blev tvungen att svänga. Då gick det inte så bra längre. Armbågen gjorde sitt jobb och skyddade husse också denna gång. Axeln och skuldran fick en bra smäll också. Fan, ska sy upp en Michelingubbe-dräkt att cykla i. Men då kommer garanterat Ghostbusters och strålar mig, aldrig får man må riktigt bra!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt liv är fullt av motgångar! :-(

the lost feeling sa...

AJ AJ. det borde va alkolås på cyklar! min ena kompis cyklade in i en lyktstolpe och bröt armen. den andra, så sent som igår, ramlade igår på väg hem efter en blöt natt i holland, dock inte i en kanal som tur var. själv skrapade jag upp knäet och förstörde mina favorit(läs: enda)byxor ..fast jag var iofs nykter. bara drumlig.

men cykelhjälm, bestämt! vadå har du haft föruit och slutat?

jo, ville bara tacka för dina fina norrländska kommentarer på min blogg..precis i stil med min uppfattning(fördomar) om norrlänningar ;)

du är en av apoteket aporna va? isåfall var det dej jag pratade med om ...vad heter han..jonas. vet inte om han fattade vad jag menade dock. :) nåja

hjon sa...

Jag är en av aporna, ja. Men jag minns inte att vi pratat om Jonas, jag tolkade en dröm en gång - för du är väl stardust-Maria också? Däremot har ju du pratat med Jonas, jag har just läst intervjun och den var bra.

Jag hade cykelhjälm från lågstadiet upp till jag var tju'tre kanske, då jag inte längre orkade släpa på den och ha en stor mössa under osv.

Ja, puterman, mitt liv är fullt av motgångar.

hjon sa...

Bilden och texten står här i samspel och summan är större än delarna. Det är en gestaltning av det tvåsamma förhållandet, något som jag länge jobbat med i min konst.

hjon sa...

Och efter att ha läst intervjun igen och pratat med Jonas, känns det lite som om en hel del kommit lite ur sammanhang. Men så är det väl med intervjujournalistik, den är en ytterst subjektiv tolkning av ett samtal och har då inte "offret" varit tydlig och koncis, så kanske han inte sa det han trodde.

Simon sa...

Shit vad jobbigt.

Forskning har visat att inte bara blir man som cyklist oförsiktigare när man har cykelhjälm på sig, bilister kör också närmare än på gator. Så man är fucked.

Jag fortsätter dock med min hjälm, för jag gillar att leva "on the edge".

hjon sa...

Var kör bilisterna närmare än de gör på gator? :-)

ul7 sa...

hjon: Jag ger upp. Är det klockan igen?